Start  |  Blogg  |  Bilder  |  Historia  |  Profil  |  Sponsorer  |  Gästbok  |  Autografer

Bra genomkörare

Publicerad: 16 februari 2015 Kl.21:00

Världscuptävlingarna i Östersund blev verkligen ett hellyckat arrangemang med en fantastisk publik och härlig stämning. Synd att man inte riktigt hade dagen och kunde bjuda publiken på riktigt bra åkning.

Helgens WC i Östersund har jag verkligen sett fram emot och tävlingarna blev verkligen en succé. Fina spektakulära banor och en fantastisk publik. Östersundarna brukar vara lite svårflörtade ibland, men nu var det en stämning som jag aldrig upplevt på Östersunds skidstadion tidigare. Det var riktigt kul att åka med andra ord.

Jag hade väl förhoppningar att den lilla förkylningen som jag hade förra veckan  och jag tror inte den påverkade så mycket heller, men jag fick inte riktigt till det lopp jag hoppats på. Tekniken satt inte som den skulle och jag stressåkte mycket. Det gjorde att det inte gick tillräckligt fort och att jag eldade en hel del för kråkorna. Kanske ville jag för mycket. Jag tycker ändå att formen kändes ok och att det känns lovande för fortsättningen. Nu slutade det med en 27e plats och 1.15 efter segraren Krogh. Inte nöjd med det, men nu är det bara att ladda inför det som kommer.

Direkt efter tävlingarna drog jag iväg till Bruksvallarna och blir där och tränar på obestämd tid. Här är alla spår öppna trots det milda vädret som drog förbi förra veckan. Lite isigt på sina ställen, men Bosse och Gösta jobbar för fullt och dom är redan i nästan perfekt skick igen.

Att vara reserv inför ett mästerskap är lite som att som liten vänta på jultomten utan att veta om han kommer eller inte. Men inställningen jag har är att jag ska åka. Jag kommer att ha full fokus på att vara i bästa form för det. Annars skulle det inte fungera.

Skulle det ändå bli så att jag inte får chansen är det långt ifrån förgäves att vara i form. Veckan efter har vi "långloppens VM" Vasaloppet som är teamets viktigaste tävling.

Det blir en spännande väntan på Jultomten Grip ;-) Klappar eller inte klappar det är frågan.

Ha det gott!

Skidhälsningar

Anders Södergren

Dela på Facebook Dela på Twitter

Tidigare blogginlägg
Senaste i gästboken
Team Anders Södergren
Det är roligt att så många är in och läser på hemsidan.
Jag ska försöka att uppdatera den så ofta jag hinner.

Jätteskoj med alla mejl med uppmuntran och funderingar mm.
Jag svarar så fort jag får tid.

Med vänliga hälsningar