Start  |  Blogg  |  Bilder  |  Historia  |  Profil  |  Sponsorer  |  Gästbok  |  Autografer

Bara ena foten inne!

Publicerad: 2 februari 2015 Kl.21:24

I sista stund fick jag till ett lopp där det mesta kändes som det skulle igen.

Hej!

Ja äntligen fick jag till ett problemfritt lopp och det var minsann i sista stund för uttagningarna till Falun. Egentligen har det känts bra under hela SM veckan utan att det har varit några superlopp. Mera som att grundformen har varit ok igen. Det lopp som kändes bäst var egentligen Skiathlon loppet som förstördes av två vurpor, men även stafetten kändes helt ok. Det var länge sedan jag kände mig så nöjd efter ett SM brons som jag var i lördags. Och det beror så klart på att det varit lite motbacke hela säsongen fram till nu. Det är lite typiskt mig de senaste åren att det ska ta sådan tid att komma igång ordentligt innan jul, men det är svårt att bygga någon form om man inte får kontinuitet i träningen.

Nu räckte det tyvärr inte till en ordinarie plats i Falun, utan man får avvakta och se vad som händer. Det är så klart inte optimalt på något sätt, men det känns som det finns rimliga chanser på femmilen och att det kan vara värt att träna som att man ska åka den.

Jag är inte alls besviken på uttagningarna, utan mer på mig själv att jag inte kunde få till några bra lopp tidigare. 

Av erfarenhet är det många som är trötta när det är dags för sista distansen på mästerskapet och inte allt för sällan har vi inte ens haft fullt lag på femmilen. Ja det är bara att hoppas och sen se vad det blir av det. I vilket fall ska jag försöka vara i kanonform då och annars är det ju inte fel att ha den formen till Vasaloppet veckan efter. Inte helt samma uppladdning som jag hade gjort om jag bara skulle köra Vasaloppet, men en toppform kan räcka länge ändå.

Nu ska jag lägga upp en plan för vad jag ska göra för tränings och tävlings upplägg den kommande veckorna. Klart är i alla fall att jag ska köra WC tävlingen i Östersund veckan innan VM.

Tusen tack för det massiva stöd som jag fått för min kamp mot Falun. Det värmer verkligen.

Jag återkommer om vad planerna blir.

Ha det gott!

Anders

Dela på Facebook Dela på Twitter

Tidigare blogginlägg
Senaste i gästboken
Team Anders Södergren
Det är roligt att så många är in och läser på hemsidan.
Jag ska försöka att uppdatera den så ofta jag hinner.

Jätteskoj med alla mejl med uppmuntran och funderingar mm.
Jag svarar så fort jag får tid.

Med vänliga hälsningar