Start  |  Blogg  |  Bilder  |  Historia  |  Profil  |  Sponsorer  |  Gästbok  |  Autografer

Skönt att det blev race!

Publicerad: 13 januari 2015 Kl.13:53

Det var på håret att det blev start i helgen också, men skam den som ger sig.

Hej!

Ja då fick man äntligen tävla igen. Men det var nära att det inte blev något i helgen heller. Jag tyckte jag kom relativt väl förberedd till Falun på onsdagskvällen. På torsdag var jag ute och körde några varv på banorna och avslutade med tre fartdrag för att väcka kroppen lite. På sista draget började det smärta i ryggen och jag fick avbryta. Jag tänkte att det var något tillfälligt, men när jag testade på fredag morgon innan 15km loppet kände jag att det inter alls fungerade. Smärtan var för stor och jag fick kasta in handduken. Jag ville inte chansa och tur var väl det. Spåren var extremt isiga och om jag halkat runt i det föret hade det definitivt blivit sämre. Nu blev fokus istället att försöka bli bra till söndagens tremil. Jag fick massage och försökte undvika att belasta ryggen för mycket. Jag kände sakta förbättring, men när jag var ute och tränade på lördagen kändes det inte alls bra i stakningen. Jag fick mer massage och stretchade alla muskler kring området som gjorde ont och när jag prövade kroppen på tävlingsmorgonen kändes det inte alls mycket och jag kunde äntligen börja fokusera på att tävla istället. Tack så mycket Jon och Cecilia.
Inte optimal uppladdning, men så himla skönt att det blev start.
Känslan var bra i loppet, men det blev några onödiga luckor som jag inte klarade av att helt täppa igen på sista klassiska varvet. Jag valde att dricka lite på fel ställe och då gick tåget. Det blev en tuff avslutning på klassiska delen när jag försökte täppa igen luckan och det gjorde att benen inte var så pigga precis vid skidbytet. Jag fick öppna lugnt där för att ta hand om de stumma benen ett tag och fick aldrig kontakt med tätgruppen. Men efter ett varv började det lossna och började kännas bättre och bättre. Det blev ett försök att köra på lite på sista varvet men det fattas lite än på formen för att vara där jag ska vara resultatmässigt. Det slutade med en 10e plats och 45s efter Heikinen som vann.
Efter omständigheterna är jag ändå ganska nöjd och som jag sa tidigare. Äntligen fick man tävla igen.

Direkt efter målgång och prisutdelning blev det att ge sig iväg med tåget till Arlanda och resa ner till München. Det blev en natt på hotell Mövenpick där jag fick chansen att gratulera dom båda Norska Toursegrarna. Sen vidare till Seuz i närheten av St Moritz där helgens Swix Ski Classics La Diagonela går av stapeln på lördag.
Teamet är laddat och stärkt av Petters fina andra plats i Jizerska.
Loppet går på hög höjd och det är därför vi valde att åka ner på en gång för att få så många dagar som möjligt att acklimatisera sig.

Jag är lite orolig för hur förhållandena kommer att bli på lördag då det är minimalt med snö här och solen ska skina de närmsta dagarna, men man får väl lita på att arrangören har koll på läget.

Ha det gott!
Vi hörs!
Skidhälsningar

Anders Södergren
 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Tidigare blogginlägg
Senaste i gästboken
Team Anders Södergren
Det är roligt att så många är in och läser på hemsidan.
Jag ska försöka att uppdatera den så ofta jag hinner.

Jätteskoj med alla mejl med uppmuntran och funderingar mm.
Jag svarar så fort jag får tid.

Med vänliga hälsningar