Start  |  Blogg  |  Bilder  |  Historia  |  Profil  |  Sponsorer  |  Gästbok  |  Autografer

Lillehammer nästa

Publicerad: 1 december 2014 Kl.21:28

Det var en lättnad och glädje jag kände när Grip ringde i morse och meddelade mig att jag ska få åka minitouren i Lillehammer.

Hej igen!

Sen senast har det varit en väntan på att se vad man får åka framöver. Kommande helgs alternativ var endera sverigecupen i Piteå, eller det jag hoppades mest på att få åka WC i Lillehammer. I morse Ringde förbundskapten Grip och meddelade mig att jag var uttagen till Lillehammer. Jag måste säga att det var länge sedan jag blev så glad att ha blivit uttagen till världscupen. Det var inget jag precis tog för givet efter en lite skral säsongsinledning i Bruksvallarna. Kul ska det bli och jag gillar de tuffa banorna i Lillehammer.

Veckan har jag förvaltat med att träna på ordentligt för att bygga upp lite av en formtopp framöver. Förhoppningsvis åker jag nog fort för att få fortsätta kommande två helger och det skulle verkligen kännas skönt att få göra ett riktigt bra lopp i Davos 3 mil. Den är det lopp som påminner mest om VM femmilen och det känns viktigt att visa framfötterna där. Just nu är det varmt och barmark i Davos, så vi får se vad dom lyckas få till. Beslut tas på torsdag.

Här i Östersund har man lagt ut ca 5km med ett lager av 70cm konstsnö, så det är fantastiskt fina förhållanden. Tyvärr får vi inte åka banorna den här veckan på grund av skidskyttarnas världscup. Men vi har en slinga på 800m med konstsnö och 3km med natursnö som vi kan snurra på så länge.

Jag hann med fyra fina fartpass under veckan och känner mig lite tryggare i att åka fort på snö än jag gjorde i Bruksvallarna.

Programmet framöver är alltså en minitour i Lillehammer med Sprint fre 10km skate lör och 15km klassikt jaktstart på söndag.

Davos 30km klassiskt. Ev La Scambeda i Livigno

La Clusaz 30km skiathlon och stafett.

 

Vi hörs!

Skidhälsningar

Anders Södergren

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Tidigare blogginlägg
Senaste i gästboken
Team Anders Södergren
Det är roligt att så många är in och läser på hemsidan.
Jag ska försöka att uppdatera den så ofta jag hinner.

Jätteskoj med alla mejl med uppmuntran och funderingar mm.
Jag svarar så fort jag får tid.

Med vänliga hälsningar