Start  |  Blogg  |  Bilder  |  Historia  |  Profil  |  Sponsorer  |  Gästbok  |  Autografer

Fantastisk höst!

Publicerad: 3 oktober 2014 Kl.22:56

Flytet fortsätter som jag vill. Är lite på gränsen sliten nu, men det tar jag igen nästa vecka.

Hej!

Efter ett superskönt  men tufft träningsläger på Mallis så var kroppen ganska sliten första veckan hemma. Framför allt kändes benen väldigt tunga trots att träningen bestod av stor del stakåkning. Men att stå och staka monotont längre perioder  sliter hårt på lårmuskulaturen. Det är något att tänka på framför allt på många av långloppen om man går med fästvalla på skidorna och tänkt trycka på uppför. Då gäller det att trots att man med lätthet kan staka så kan det vara smart att använda benen och köra lite frånspark med jämna mellanrum. Gör man det inte kommer benen att kännas väldigt stela och sega ett bra tag in i backarna och då har man kanske tappat mycket av fördelarna med fästvalla i backarna. Så kom ihåg att hålla igång benen hela tiden.

I träning kan det också vara klokt att efter ett långt stakpass avsluta med 5-10 min med benarbete för att lätta upp benen lite inför nästa träningspass.

Förra helgen var jag med och sprang Åre XCO run. Det är en 9 km lång och tuff trailtävling över myrar och uppför slalombackar. Sjukt bra träning, men benen var inte dom piggaste så jag sprang en minut långsammare än förra året. Jag lyckades ändå springa in på en andra plats bakom en stark Tiio Söderhielm.

Nu har jag kommit igång bättre med benen igen och det flyter på som vanligt. Nästa vecka drar jag åter mot varmare breddgrader och tillbringar en vecka på Kanarieön Fuerteventura. Det blir en riktigt lugn vecka träningsmässigt, men jag gissar att det kommer att bli fullt ös med barnen på stranden och vid poolen.

Tror det kan vara bra med lite sol, värme och överskottsenergi inför den mörka och kalla period som väntar runt hörnet.

Skönt ska det i alla fall bli!!

Vi hörs!

Skidhälsningar

/Anders

Dela på Facebook Dela på Twitter

Tidigare blogginlägg
Senaste i gästboken
Team Anders Södergren
Det är roligt att så många är in och läser på hemsidan.
Jag ska försöka att uppdatera den så ofta jag hinner.

Jätteskoj med alla mejl med uppmuntran och funderingar mm.
Jag svarar så fort jag får tid.

Med vänliga hälsningar