Start  |  Blogg  |  Bilder  |  Historia  |  Profil  |  Sponsorer  |  Gästbok  |  Autografer

Strömmingsloppet 2014 slutade med seger.

Publicerad: 24 augusti 2014 Kl.23:25

Strömmingsloppet börjar bli lite av en tradition och det är alltid kul att tävla på sin gamla hemmaplan.

Sprang Strömmingsloppet i Söderhamn idag för tredje gången. Det är ett lopp på enbart asfalt på 16km. Eftersom jag inte sprungit några tävlingar förutom i terrängen i år så hade jag ganska låga förväntningar på farten i benen. Det blev som vanligt en hård öppningsfart på runt 3 min/km, men kom sen in i en skön rytm på runt 3.15-3.20 min/km efter spurtpriset efter ca 2km. Det slutade med en klar seger på 54min och 22s. Tiden blev 4s bättre än förra året, men jag tyckte jag hade betydligt mer kontrollerad fart i år. Fanns lite mer att ta av. Löptävlingar är en fantastiskt bra träning då man kan ligga och pressa pulsen i höga nivåer under lång tid. Jag hoppas kunna få till några fler lopp under hösten och att den lite krånglande höften ska hålla sig smärtfri.

www.strommingsloppet.info

Jag tycker för övrigt att det har varit en riktigt bra träningsvecka med fyra bra fartpass och fina långpass. Det märks dock att det drar sig mot höst. asfalten börjar bli hård och stavfästet blir därefter. Ett hett tips är att slipa stavspetsarna inför varje rullskidpass för att klara armbågarna så bra som möjligt.

Blev tyvärr inget Allianslopp då jag valde att fira min Mor som fyllde 60 år istället. Kanske kan bli start nästa år. Kul att Petter och Torgeir visade framfötterna fint där. Bra jobbat!

Ha det gott!

Skidhälsningar

Anders Södergren

Dela på Facebook Dela på Twitter

Tidigare blogginlägg
Senaste i gästboken
Team Anders Södergren
Det är roligt att så många är in och läser på hemsidan.
Jag ska försöka att uppdatera den så ofta jag hinner.

Jätteskoj med alla mejl med uppmuntran och funderingar mm.
Jag svarar så fort jag får tid.

Med vänliga hälsningar