Start  |  Blogg  |  Bilder  |  Historia  |  Profil  |  Sponsorer  |  Gästbok  |  Autografer

Fina tävlingar på hemmaplan och ny spännande utmaning

Publicerad: 6 januari 2013 Kl.23:21

I helgen var det skandinaviska cupen i Östersund och det var riktigt fina startfält.

När det inte blev någon tour för min del, så kändes det i alla fall bra att det blev fina tävlingar på hemmaplan istället. I fredags körde vi 15km klassiskt och idag söndag 15km fristil. Jag hade väl inte direkt så stora förväntningar efter förkylningen, men man hoppas ju alltid att det ska kännas någorlunda bra. Jag hade några fina träningsdagar i Bruksvallarna över nyår, men det var inte med nån hejdundrandes form. Så med tanke på det var jag riktigt nöjd med fjärdeplatsen bakom etablerade åkare som Sundby, Tönseth och Rönning.

Inför skateloppet hade jag såklart höjt förväntningarna en del. Det började inte så bra med att jag sov över minst en timme och fick stressa lite på morgonkvisten. Det var aldrig någon fara för att missa starten, men när jag väl startade kände jag mig inte riktigt vaken och det tog ett tag innan jag kunde komma igång ordentligt. Jag tappade mycket tid de första kilometrarna och Sundby som startade 20s bakom var snart ikapp. Han lade sig sedan i rygg på mig och laddade för att köra på sista varvet, men efter ett litet fall fick han jaga ikapp mig på nytt och ödsla lite krafter. Jag hade bestämt mig för att ta ut mig rejält i en långspurt en dryg kilometer från mål oavsett utgångsläge. Innan den "rökaren" låg jag på tredje plats 12s efter tvåan Chris Andre Jespersen, men i mål var jag 2s före och slutade tvåa.

Skönt att förkylningen inte drog ner kapaciteten så mycket den här gången och att känna att det fortsatt går åt rätt håll.

Igår bestämde jag mig för att anta en ny utmaning och ska därför åka långloppet Jizerska Padesatka nästa helg.

Jag ser loppet som ett fint genrep inför en eventuell 5mil på VM i Val Di Fiemme. Det är dåligt med längre lopp annars i den vanliga världscupen. Loppet är också lite mera kupperat än de flesta andra långloppen och det borde passa mig lite bättre. Men jag tror säkert att en del av specialisterna ändå väljer att enbart staka sig igenom. Rönning har samma plan som mig och blir också med i Tjeckien. 

Om allt löser sig så ska jag representera Team United Bakeries som erbjuder förstklassig service.

Kul ska det i alla fall bli!

Vi hörs!

Skidhälsningar

Anders Södergren

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Tidigare blogginlägg
Senaste i gästboken
Team Anders Södergren
Det är roligt att så många är in och läser på hemsidan.
Jag ska försöka att uppdatera den så ofta jag hinner.

Jätteskoj med alla mejl med uppmuntran och funderingar mm.
Jag svarar så fort jag får tid.

Med vänliga hälsningar