Start  |  Blogg  |  Bilder  |  Historia  |  Profil  |  Sponsorer  |  Gästbok  |  Autografer

Ny klubbadress inför säsongen!

Publicerad: 30 oktober 2012 Kl.12:22

Jag har efter mycket funderande kommit fram till beslutet att tävla för Hudiksvalls IF kommande säsong. Hudiksvall är en av sveriges nu absolut bästa klubbar och det känns mycket inspirerande att få representera dem under mina sista år som elitsatsande.

Jag får börja med att tacka Östersunds SK för den enormt fina stöttningen jag fått av dem under mina år i klubben och tycker verkligen  att klubben har stor del i mina framgångar både internationellt och nationellt. Jag önskar dem också lycka till framöver. ÖSK har ett ungt starkt gäng som redan visat framfötterna och som säkerligen kommer att bärga ytterligare mästerskapsmedaljer till klubben.

Eftersom jag fostrats i hälsinglands skidförbund från första början, känns det extra roligt att få knyta ihop säcken och få avsluta min elitkarriär där också.

Första tävlingen i Hudiksvallsdräkten blir snart i premiären i Bruksvallarna.

Bifogar Hudiksvalls Pressrelease

Södergren till Hudiksvalls IF
Landslagsstjärnan Anders Södergren, 35, lämnar jämtländska Östersunds SK för att istället tävla sina sista säsonger i  Hudiksvalls IF.
- Det känns riktigt bra att få knyta ihop karriären i Hälsingland där allt började en gång, säger Söderhamnssonen.

Han växte upp i Näcktjärn utanför Mo och började tävla för IFK Bergvik som grabb. Sedan blev det Söderhamns Skidallians, Stockviks SF i Sundsvall och Östersunds SK.

Sina första två SM-guld tog Anders i Stockviks röd-vita färger 2002 i Gällivare då han vann 15 och 50 km.

Inför den här säsongen står Anders Södergren med 16 individuella SM-guld, ett sämre än Mora-Nisse Karlsson, sex stafettguld och ett 20-tal lagguld.

- Jag har haft många fantastiska år i Östersunds SK och vill tacka dem för allt de gjort för mig i med och motgång. ÖSK har i hög grad bidragit till att jag lyckats så bra som jag gjort, säger landslagsveteranen.

- Klubbytet till Hudiksvalls IF blir en kick för mig. Jag är hälsing av födsel och ohejdad vana, och hjärtat klappar för det landskap som i dag har en av landets absolut bästa klubbar med suveräna åkare och ledare, säger Anders Södergren som har som mål att tävla på högsta internationella nivå åtminstone över OS i Sotji 2014.
- Jag vet att Hudiksvall kan ge mig bästa möjliga förutsättningar för att lyckas i spåret. Det finns ett kvalificerat vallateam och coacher av hög klass. Jag känner mig både glad och stolt att få representera Hälsingland igen.

Hudiksvalls IF har vunnit de två senaste SM-stafetterna och får nu ytterligare en kanon i laget där Daniel Richardsson, Fredrik Jonsson, Jörgen Brink, Lars Ljung och Anton Järnberg redan finns.
- Vi blir ett starkt team som kan sporra varandra, säger Anders Södergren som kommer att bo kvar i Östersund.
I Hudiksvall stiger temperaturen:
- Jättekul att få med Anders Södergren i gänget. Han är en profil utöver det vanliga, en idrottskille som ger intryck, bjuder på sig själv och delar med sig av sina kunskaper. För oss blir han en stor tillgång som förebild för alla skidintresserade i Hälsingland, säger Hudiksvalls IF:s skidsektionsledare Stefan Skalman.

På fredag reser Anders Södergren till Bruksvallarna för säsongens sista landslagsläger.
- Tävlingarna närmar sig med stormsteg. Jag känner mig bra förberedd och tror på en bra säsong i landslaget och Hudiksvalls IF.
Vinterns mål är VM i italienska Val di Fiemme.
- Där tog jag VM-silver 2003. Nu ska jag göra allt för att nå pallen där igen, säger Hudiksvalls IF merittyngda nyförvärv.

På den internationella meritlistan har Anders Södergren  OS-guld och brons i stafett, två individuella VM-silver och ett silver och två brons i stafett. Plus 14 pallplaceringar i världscupen, varav tre segrar. En i Val di Dentro, Italien, och två i Holmenkollens femmil.

Ha det gott!

Skidhälsningar

Anders Södergren
 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Tidigare blogginlägg
Senaste i gästboken
Team Anders Södergren
Det är roligt att så många är in och läser på hemsidan.
Jag ska försöka att uppdatera den så ofta jag hinner.

Jätteskoj med alla mejl med uppmuntran och funderingar mm.
Jag svarar så fort jag får tid.

Med vänliga hälsningar