Start  |  Blogg  |  Bilder  |  Historia  |  Profil  |  Sponsorer  |  Gästbok  |  Autografer

Säsongen avrundad

Publicerad: 25 april 2012 Kl.21:50

Säsongen blev lite snöpligt avrundad några veckor för tidigt efter att jag ramlat och fick staven innanför pjäxan med en uppfläkt häl som följd. 16 stygn och lugnt i tre veckor.

Nu är det småpotatis i sammanhanget med allt trist som hänt i skidsverige sista tiden. Inge Bråten som dog hastigt efter en kort tids sjukdom, Jenny Olsson som förlorade sin tappra kamp mot cancern. Hon var en kämpe som visade sin positiva styrka ända in i kaklet. Sen samma vecka händer den så tragiska skoterolyckan då Fredrik "Fidde" Karlsson omkommer. Helt ofattbart och allt inom en dryg vecka. Ingen av dessa underbara människor lämnar någon i skidvärlden oberörda. Det är fortfarande svårt att fatta att det hänt. Jag kommer alltid att minnas dessa härliga människor med ett leende på läpparna, för det är glädje de alltid har utstrålat. Vila i frid!
 

Om jag ska se tillbaka på säsongen som varit så hade jag en fantastisk träningshöst där jag kände mig riktigt stark. Därefter började strulet lagomt till premiären i Bruksvallarna då jag drog på mig en oläglig förkylning. Tyvärr startades det en ond cirkel då jag inom ganska kort period drog på mig ytterligare infektioner som gjorde att jag även missade tou de ski. Jag hade verkligen svårt att hitta känslan och formen och var helt ärligt riktigt less ett tag. Som tur var lossnade det ordentligt till slut och hade några lopp på slutet av säsongen där jag kände att formen var nära. 5 milen i kollen var ett lopp som jag kände mig stark och kunde vara med och köra som jag vill och hade det inte varit för att jag blivit nermejad på sista varvet hade jag förmodligen varit med och fightas längst fram. Trots ett villt jagande efter bonuspoäng räckte det inte ända fram att få köra finalen i Falun. Men inhoppet i långloppscirkusen var ett kul inslag och visade än en gång att formen fanns där. Lite orutin i loppet bara. Ett silver i SM 50km i långberget efter den urstarke Rickardsson var också helt ok. Sista loppet blev lite oväntat påskrennet i Ljungdalen. En härlig bytävling i avslappnad anda som jag åkt sedan jag var liten. Hur gick det då? Jo jag fick i alla fall sluta säsongen med en segerwink

Ett stort tack för alla tusentals träningstimmar som Mathias Fredriksson slagit mig sällskap under en fantastisk karriär. Han har betytt mycket att jag kunnat utvecklas att nå den absoluta värdseliten. Självklart var jag med och avtackade honom i Åre på hans avslutningstävlig. Dock tyvärr bara som åskådare, men jag hade en riktigt kul dag med en after ski som heter duga smiley.

Jag räknar dock med att han gör mig sällskap på några träningsrundor i sommar också, för att hålla gubbmagen borta.

 

Snart drar en ny säsong igång och vi börjar med ett frivilligt läger i Riksgränsen den 7 maj och första officiella i ”Mallis” 21 maj
Efter en positiv avslutning på en annars riktigt tung säsong så känner jag mig laddad för nya utmaningar och är verkligen sugen att visa vad jag går för när allt stämmer. Kanske inte helt fel med den ofrivilliga vilan så kroppen får vila igen sig ordentligt innan allt drar igång.
 

Ha det gott!
Våriga skidhälsningar
Anders Södergren
 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Tidigare blogginlägg
Senaste i gästboken
Team Anders Södergren
Det är roligt att så många är in och läser på hemsidan.
Jag ska försöka att uppdatera den så ofta jag hinner.

Jätteskoj med alla mejl med uppmuntran och funderingar mm.
Jag svarar så fort jag får tid.

Med vänliga hälsningar