Start  |  Blogg  |  Bilder  |  Historia  |  Profil  |  Sponsorer  |  Gästbok  |  Autografer

Vilket roligt lopp!

Publicerad: 21 mars 2012 Kl.19:47

När det inte blev nåt Falun för mig fick jag chansen att åka Birkebeinerloppet som jag velat gjort i många år.

Det är ett lopp jag varit sugen på ett antal år och nu blev det verkligen av. Jag ringde min vän Thomas Alsgaard och blev inbjuden att åka med i Team United Bakeries. Det kändes verkligen som ett riktigt proffsigt team och jag kan knappast klaga på uppbackningen. Bra skidor och bra drickaservice. Kul gäng också.

På morgonen kändes min mage som en uppblåst balong om det berodde på allt norskbröd eller nåt annat, men klart är att så mycket grovbröd som man äter i norge är jag inte van vid, men åker man för ett gäng bagare är det bara att hugga inwink.

Jag hade planerat att ta det lite lugnt uppför första berget och vänta på att magen skulle lugna ner sig, men efter någon kilometer när jag kände att skidorna fungerar bra och kroppen var ok var det inget att spara på. Jag försökte hålla ett jämnt och högt tempo och det ledde till att det sprack upp ordentligt tidigt i loppet. Jag kände mig riktigt pigg i uppförskörningen, men fick lite problem med ryggont på de flacka partierna. Tror det berodde lite på ryggsäcken som man är tvungen att släpa på. Jag blev också lite feg i utförsbackarna eftersom jag inte åkt banan förut och inte visste vad som väntade bakom nästa kurva.

Loppet var minst lika skoj som jag förväntade mig och verkligen en riktig folkfest med något fler startande än vasaloppet. Förhållandena var också perfekta med ett relativt jämnt före efter hela banan och vindstilla på fjället. jag är i det stora hela nöjd med loppet även om fjärdeplatsen är snöplig, men den gav mersmak och jag återvänder gärna och gör nya försök att vinna loppet. Hade gärna haft målgången på toppensmiley. Nästa gång står jag på för fullt utför också.

Riktigt kul att pröva nåt annat och vore de flesta långlopp som Birken skulle jag vilja göra fler inhopp hos bagarna. Tyvärr krockar nästa kuperade långlopp Norefjellsrennet och Flyktingloppet med SM på Långberget som blir min nästa tävling. Där väntar stafetten och femmilen.

Skönt att få lite bra och skön känsla så här i slutet på säsongen och få med sig lite bättre självförtroende in i nästa säsong.

Chansen på det 17e SM finns definitivt nästa helg, men det blir inte lätt.

 

Vi hörs!

Skidhälsningar

Anders Södergren

 

 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Tidigare blogginlägg
Senaste i gästboken
Team Anders Södergren
Det är roligt att så många är in och läser på hemsidan.
Jag ska försöka att uppdatera den så ofta jag hinner.

Jätteskoj med alla mejl med uppmuntran och funderingar mm.
Jag svarar så fort jag får tid.

Med vänliga hälsningar