Start  |  Blogg  |  Bilder  |  Historia  |  Profil  |  Sponsorer  |  Gästbok  |  Autografer

Sköna Holmenkollen ledde inte till Falun

Publicerad: 13 mars 2012 Kl.21:08

Alltid samma sköna stämmning i skidåkarnas mecka Holmenkollen. Det enda jag saknade var väl en gammal hederlig 5 mil med individuell start.
Inget Falun men en spännande utmaning i Birkebeinerrennet istället.

Målet med helgen var att samla så mycket poäng som möjligt för att få åka avslutningen i Falun. Jag gjorde vad jag kunde och plockade en massa spurtpoäng ute efter banan. Det är väl inte optimalt med tanke på att ha krafter kvar till slutet, men jag hade nästan inget val. Jag kände mig riktigt pigg under loppet och skidorna fungerade bra. Hade också ett riktigt bra läge att plocka ytterligare poäng på sista varvet, men blev då nerkörd bakifrån av en annan åkare som kanske trodde att han var ett spöke och kunde åka rakt igenom folk. Men så var ju inte fallet och jag föll och tappade viktiga positioner. Det kostade onödig kraft att avancera i fältet igen och när det var mindre än två kilometer kvar av loppet så slog mjölksyran till med full kraft från att varit pigg och sugen på attack några hundra meter innan. Jag hade inget att sätta emot på slutet och det fattades 23 poäng till Falun.

Kändes väldigt surt nu när formen börjar infinna sig och man kan bli lite lätt bitter att vi inte har några nationella platser på hemmaplan som det brukar vara. Inte kul för arrangörerna heller som förmodligen går miste om en del publik när så få svenskar är på plats och får åka. Men jag har helt enkelt åkt för dåligt i början på säsongen och missat för många tävlingar.

Nu ringde jag istället min vän Thomas Alsgaard och frågade om han hade någon plats i sitt Team till Birkebeinerrennet som går på lördag. Det ska bli en spännande utmaning att möta långloppsspecialisterna och se vad man går för på den typen av lopp. Det är ett lopp som jag velat pröva länge och nu slumpade det sig så att det passade perfekt.

Jag är laddad till tusen och bara jag får någon dag till med återhämtning efter Kollen så ska det nog bli fart på kroppen.

Följ gärna hela loppet på svt/play

Ha det gott!

Skidhälsningar

Anders Södergren

 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Tidigare blogginlägg
Senaste i gästboken
Team Anders Södergren
Det är roligt att så många är in och läser på hemsidan.
Jag ska försöka att uppdatera den så ofta jag hinner.

Jätteskoj med alla mejl med uppmuntran och funderingar mm.
Jag svarar så fort jag får tid.

Med vänliga hälsningar