Start  |  Blogg  |  Bilder  |  Historia  |  Profil  |  Sponsorer  |  Gästbok  |  Autografer

Då var det dags för Lahti 2012

Publicerad: 27 februari 2012 Kl.22:32

På torsdag åker vi över till Finland för tävlingar i skidmetropolen Lahti

En helg med uppehåll i världscupen och en vecka med bra träning igen. Börjar faktiskt bli less på att vara hemma och träna nu och är verkligen sugen att få till ett riktigt bra världscuplopp innan säsongen är slut. Nu är det två helger kvar innan finalen i Falun som borde passa mig väldigt bra. 30 km skiathlon denna helg och 50 km i Holmenkollen nästa helg. Och bra resultat behövs verkligen om jag ska få åka Falun. Det är nämligen bara de 50 bästa i totala världscupen som får åka där och med missad Tour och dålig inledning på säsongen behöver jag massor med poäng för att ta mig dit.

Senaste tävlingen i Polen hade jag en väldigt bra känsla i halva loppet innan det började frysa i under skidorna för mycket och jag blev helt sjukt trött. Sista varvet såg jag nästan dubbelt på toppen av tuffaste stigningen. Puh... Det var länge sedan jag var så sliten. Närmsta dagarna efteråt kändes det som det var på gång nån förkylning i kroppen, men som tur var vände det med lite lugnare träning efter ett par dagar.

Skiathlon är en distans som jag sällan åker dåligt på och det är bara att spänna bågen högt och ta så många poäng som möjligt i helgen. Kanske även försöka vara offensiv på spurtpoängen som kommer att delas ut under loppet.

Jag har också börjat förbereda mig inför Kollen nästa helg med blad annat mitt pattenterade 5mils pass som jag brukar lägga in inför.

I söndags fick jag som vanligt med min trogne träningskamrat Mattias Fredriksson som laddar för fullt inför Vasaloppet på söndag. Vi började med 2,5h distansåkning och sen 30min i tävlingsfart därefter nervarvning. Tot 3,5h. Det är ett pass där man härdar kroppen att orka trycka på efter lång arbetstid. Har fungerat väldigt bra för mig för att toppa formen inför långa lopp. Passet har Thomas Alsgaard inspererat mig till.

Hoppas verkligen att jag kan knyta ihop säcken och ta de nödvändiga poängen inför Falun och få till en kanonavslutning på hemmaplan. Tidigare har jag i alla fall haft tendenser att alltid ha en mycket god vårform.

Vi hörs!

Skidhälsningar

Anders Södergren

Dela på Facebook Dela på Twitter

Tidigare blogginlägg
Senaste i gästboken
Team Anders Södergren
Det är roligt att så många är in och läser på hemsidan.
Jag ska försöka att uppdatera den så ofta jag hinner.

Jätteskoj med alla mejl med uppmuntran och funderingar mm.
Jag svarar så fort jag får tid.

Med vänliga hälsningar