Start  |  Blogg  |  Bilder  |  Historia  |  Profil  |  Sponsorer  |  Gästbok  |  Autografer

På besök i vårt västra grannland

Publicerad: 4 februari 2012 Kl.21:25

Efter att jag beslutat att avstå tävlingarna i Rybinsk fick jag höra att det vankades norgecup på Granåsen i Trondheim.

SM är slut och jag får väl säga att jag inte är helt nöjd med 15km loppet som jag hade lite större förväntningar på. Jag hade en riktigt dålig dag i benen och fick aldrig den sköna känslan man kan ha när det stämmer. Det blev ju i alla fall en pallplats till slut efter ett riktigt slitsamt lopp. Jag är ganska nöjd med 3e platsen med tanke på känslan, men det var inte det formbesked jag ville ha.

Ryssland stod sen närmast på programmet, men efter mycket beslutsångest och massor med tittande på väderprognoser valde vi i samförstånd att avstå. Rätt eller inte kan man ju diskutera, men det är inte riktigt hälsosamt att tävla i 20 kalla grader.

I onsdags fick jag reda på att det var norgecup i Trondheim och där är det betydligt mildare än hemma i Östersund. Jag, Tiio och Sara Lindborg satte oss i bilen och åkte dit. Det var ett högklassigt startfält på 150 man med de allra flesta av de bästa norrmännen inkl Northug.

15km fristil stod på lördagsprogrammet och Granåsen bjuder på riktigt tuffa och fina banor i världsklass.

Det bäddade för en riktigt bra genomkörare och det blev det också. Tyvärr föll det massor med snö under natten och eftersom vi var efteranmälda fick vi starta först och agera snöplog till skillnad från de bäst seedade åkarna som startade på slutet. Men så är det med utomhussporter ibland.

Jag öppnade ganska tufft och körde ikapp 15 sekunder tidigare startande Tiio efter en dryg kilometer. Han var riktigt stark idag och vi slog följe ända in. Eftersom vi var först i spåret så visste vi inte alls hur fort det gick och det blev en ganska lång väntan innan resultatlistan var klar.

Det slutade med en andraplats för mig efter segrande Finn Hågen Krogh och en fin 7e plats för Tiio

Resultatlista http://img2.custompublish.com/getfile.php/1846952.92.rwtbwsqyar/lor_ms.pdf?return=www.langrenn.com  

Känslan var helt ok i kroppen och ett steg i rätt riktning. Nu återstår några dagar med träning hemma i östersund innan vi drar till Tjeckiska Nove Mesto nästa helg.

 

Vi hörs!

Skidhälsningar

Anders Södergren

Dela på Facebook Dela på Twitter

Tidigare blogginlägg
Senaste i gästboken
Team Anders Södergren
Det är roligt att så många är in och läser på hemsidan.
Jag ska försöka att uppdatera den så ofta jag hinner.

Jätteskoj med alla mejl med uppmuntran och funderingar mm.
Jag svarar så fort jag får tid.

Med vänliga hälsningar