Start  |  Blogg  |  Bilder  |  Historia  |  Profil  |  Sponsorer  |  Gästbok  |  Autografer

Glaciärträning i Val Senales

Publicerad: 17 oktober 2011 Kl.20:06  | Uppdaterad: 18 oktober 2011 Kl.14:45

Nu ska det bli riktigt skönt att få åka på riktig snö igen och det sägs att förhållandena är riktigt fina här i Val Senales.

Nu har vi varit i Livigno och tränat fyra dagar igen. Vi hade nästan som vanligt riktigt tur med vädret och snön som fallit tidigare var borta när vi anlände. Riktigt skönt träningsväder med 5-6 minusgrader på morgonen och en värmande sol som gjorde det snabbt behagligt.


Bild från en 3h löptur i Livigno.

Idag förflyttade vi oss till Val Senales eller Schnalstal som det heter på tyska. Här kommer vi att träna fram till den 26e oktober då vi vänder hemåt igen. På förmiddagarna kommer vi att åka skidor uppe på glaciären och eftermiddagarna tränar vi barmark nere i dalen. Enligt uppgifter vi fått ska det vara riktigt fina förhållanden där uppe. Det ska räcka med enbart burkvalla. Alltså riktiga vinterförhållanden. Ska bli riktigt skoj att komma dit upp och åka på riktig snö igen.
Det är väldigt många landslag här just nu, så det kommer nog att bli trångt bitvis på spåren. De lag jag sett nu är norska, italienska, finska, polska, Schweiz, tyska, rumänska osv.

Det är lätt att förivra sig när det blir så många i spåren, men det är viktigt att ta det lite extra lugnt på den här höga höjden så man inte bränner ut sig inför säsongen. Förhoppningsvis ska rutinen räcka till för att inte göra den ”juniortabben” :-).
Jag blev lite förkyld efter förra lägret, men den vilan var nog bara bra efter den tuffa träningen. Jag har känt mig riktigt pigg en del dagar och jag tycker inte det är helt fel att säsongen snart sätter igång.

Ha det gott!
Skidhälsningar
Anders Södergren

Dela på Facebook Dela på Twitter

Tidigare blogginlägg
Senaste i gästboken
Team Anders Södergren
Det är roligt att så många är in och läser på hemsidan.
Jag ska försöka att uppdatera den så ofta jag hinner.

Jätteskoj med alla mejl med uppmuntran och funderingar mm.
Jag svarar så fort jag får tid.

Med vänliga hälsningar