Start  |  Blogg  |  Bilder  |  Historia  |  Profil  |  Sponsorer  |  Gästbok  |  Autografer

Säsongen är avrundad

Publicerad: 12 april 2011 Kl.09:31

Årets säsong har varit väldigt jobbig för min del. Formen har inte varit där jag velat. Ett plåster på såren var självklart VM silvret i Oslo. Kanske har det varit lite för mycket på sidan om i vinter.

Avslutningen på årets säsong blev som vanligt i härliga Bruksvallarna. Tyvärr hade vi inte riktigt vädret med oss och det var oklart in i det sista om vi skulle köra den ordinarie banan på fjället eller reservbanan i dalen. Till mitt förtret blev det till slut den i dalen, men det var nog lika bra det i den hårda vinden.

Loppet blev lite speciellt. I motvinden upp mot Ramundberget på den platta banan var det ingen som riktigt ville dra, så det blev väldigt avvaktande körning. På tillbakavägen när vi hade vinden i ryggen prövade jag att köra i den tuffa stigningen upp mot Walles. Fältet sprack upp ordentligt och vi var till slut fyra man som gjorde upp om det på sista varvet. Jag hade min chans på sista kilometrarna när Daniel föll och jag fick några sekunder, men Daniel gled ikapp med några hundra meter kvar och var starkast. Bara att gratulera till första individuella SM guldet. Jag får fortsätta min jakt på Mora Nisses 17 guld.

Förra helgen var jag och tävlade i norska Norefjell på lördagen och Flyktingloppet mellan Nordli och Gäddede på söndagen. Det blev en rejäl prövning för kroppen. Norefjellsrennet som jag också åkte förra säsongen hade förlängts till 65 kilometer och på grund av snöbrist fick vi åka en reservbana som till slut blev 72km med en totalstigning på nästan 1900 höjdmeter. Det blöta tunga föret gjorde inte det lättare precis. Den som behärskade det bäst var norrmannen Anders Aukland som vann betryggande före Daniel Rickardsson, Jörgen Brink och mig på fjärdeplatsen. Jag var ändå nöjd med insatsen efter en dålig uppladdning med flyttbestyr och förkylning efter Falun.

Med en åktid på 3 timmar och 50 minuter i kroppen, så satte jag, Daniel, Jerry Ahrlin oss i bilarna till Oslo och tog första bästa flyg till Trondheim. Där blev vi upphämtade och transporterade upp till Nordli. Vi fick övernatta hos en mycket trevlig familj som försåg oss med allt vi behövde. Mat och vila alltså. Även Northugs naprapat bodde i samma hus och vi fick lite välbehövlig behandling på nattkvisten. Tack för det!
När jag vaknade på söndag morgon funderade jag uppriktigt vad jag gett mig in på, men dä var det bara ett att göra. Bita ihop.
Jag kan inte påstå att jag var pigg de första milen, men efter halva loppet ca 21km så vaknade kroppen till och det kändes faktiskt riktigt bra på slutet. I spurten fick jag dock ge mig mot Rönning, Northug och Dyrhaug. En ny fjärdeplats blev det, men jag kände mig ändå väldigt nöjd med helgen och att jag klarade utmaningen med flaggan i topp. Tack också för mycket fina arrangemang.

Nu ser jag fram emot några lugna veckor och skön återhämtning. Vi ska också snart flytta in i vårt nya hus i Östersund. Det ser vi verkligen fram emot.
Det ska också bli väldigt skönt att avsluta alla sidprojekt som har varit på slutet. Dels husbygget, dels stugbygget i Bruksvallarna och Lägenhetsrenoveringen efter branden i höstas. De är saker som ofta är roliga, men tagit mycket kraft och fokus den här säsongen. Kanske har det gjort att det inte riktigt gått som jag ville. Nu ska jag fokusera allt på familjen och skidåkningen.
Jag hoppas verkligen att det kan bli en fin vår så man kan njuta av några fina skidturer på skaren. Vi kommer att tillbringa tiden tills huset är klart i stugan i Bruksvallarna och även några nätter på Camp Södergren. Inte fel det heller ;-)

Njut av en härlig vår!
Vi hörs snart.
Skidhälsningar
Anders Södergren

Dela på Facebook Dela på Twitter

Tidigare blogginlägg
Senaste i gästboken
Team Anders Södergren
Det är roligt att så många är in och läser på hemsidan.
Jag ska försöka att uppdatera den så ofta jag hinner.

Jätteskoj med alla mejl med uppmuntran och funderingar mm.
Jag svarar så fort jag får tid.

Med vänliga hälsningar