Start  |  Blogg  |  Bilder  |  Historia  |  Profil  |  Sponsorer  |  Gästbok  |  Autografer

Vilken underbar skidfest!!!!

Publicerad: 27 februari 2011 Kl.22:57

Det var verkligen skönt att komma igång med tävlandet idag. Speciellt skönt att jag fick känna att formen börjar infinna sig också. Hade såklart hoppats på ett bättre resultat, men det var inte långt borta det heller.
Sjukt tryck efter banan. Svårt att hålla igen på träningen

Stämningen runt Holmenkollen är nåt som inte går att jämföra med andra ställen. Det är en skidfest utöver det vanliga. Idag var det ett öronbedövande vrål längs hela banan.
Ute vid banans vändning bortanför Frognesetern tältar tusentals personer och det är drag från morgon till natt. Det ska jag uppleva nån gång efter skidkarriären. Det är verkligen en broderlig stämning mellan alla norskar och svenskar.

Inför dagens lopp var jag trots allt lite osäker på hur formen verkligen var, men nu behöver jag inte tvivla längre. Idag kände jag mig stark loppet igenom, men tyvärr fick jag inte till det i trängseln på skaten. Det blev ingen riktig körning och klungan var väldigt stor. Jag trodde innan att banan skulle vara tillräckligt tuff för att det skulle spricka upp, men i den farten är det många som hänger med hela vägen. Markus gjorde en grym upphämtning i klungan sista varvet, då han åkte slalom mellan åkarna. Tyvärr kostade det lite för mycket kraft inför spurten.
Ser man till laginsatsen idag, så hade vi självklart hoppats på bättre resultat. Men vi fick i alla fall bekräftat att det inte är några större problem med formen på laget.
Ser verkligen lovande ut för kommande lopp och inför den grymt spännande stafetten.
Närmast väntar 15km klassiskt på tisdag. Där tror jag mycket på Rickardsson, men räkna inte bort oss andra.

Finns fortfarande några få biljetter kvar på vår bussresa som avgår från Hudiksvall för er som vill följa festen direkt på plats. Biljetter till Herrstafett, damernas 30km och herrarnas 50km. Boende mitt i Oslo.
Tack alla som hejar på och bokstavligen lyfter oss fram i spåren. Till och med när vi bara tränar är det tryck som slår vilken världscup som helst.
Håll tummarna för fortsättningen.
Vi hörs!
Skidhälsningar
Anders Södergren

Dela på Facebook Dela på Twitter

Tidigare blogginlägg
Senaste i gästboken
Team Anders Södergren
Det är roligt att så många är in och läser på hemsidan.
Jag ska försöka att uppdatera den så ofta jag hinner.

Jätteskoj med alla mejl med uppmuntran och funderingar mm.
Jag svarar så fort jag får tid.

Med vänliga hälsningar