Start  |  Blogg  |  Bilder  |  Historia  |  Profil  |  Sponsorer  |  Gästbok  |  Autografer

Idrottsgalan imorgon

Publicerad: 16 januari 2011 Kl.13:11

Blev ju tyvärr ingen sista klättring för mig på touren. När jag vaknade på morgonen kände jag att det inte var som det skulle i halsen och jag bestämde snabbt att jag inte skulle starta. Surt med tanke på alla dagar man kört att inte få fullfölja.

Senare på kvällen kände jag att jag verkligen tog rätt beslut att inte starta. Jag fick riktigt ont i halsen och kände mig tung i skallen. Jag visste ju egentligen att jag låg på gränsen, eftersom jag var sjuk precis innan touren och det är ju inte precis optimalt. Att pressa kroppen så mycket direkt brukar jag normalt inte göra, men jag kände också att jag behövde tävlingar för att komma i form. Efter 35km loppet i Toblach övervägde jag starkt att bryta touren och åka hem. Jag kände mig rejält sliten och visste riskerna med att fortsätta. Samtidigt var det en vilodag till nästa lopp och jag ville ha med mig ett bra resultat hem. Jag fick precis det kvitto jag ville ha, men tyvärr fick jag då bita i det sura äpplet dagen efter. Lätt att vara efterklok.

Jag har precis börjat träna nu igen och laddar närmast för Otepää. Jag hoppas jag ska komma igång snabbt och få till ett bra lopp. Men nu går de mesta tankarna på VM i Holmenkollen och all träning och tävling framöver ser jag bara som förberedelser inför sammandrabbningen i Oslo.
Det har i alla fall varit riktigt skönt att vara hemma med familjen en helg och slippa flacka runt. Tyvärr drog jag med mig förkylningen hem till både frun och lilla Julia.

Imorgon är det idrottsgalan i globen som gäller och det ska bli väldigt spännande. För en gång skull passar det också in någorlunda in i programmet. Känns som det finns goda förutsättningar för att längdåkarna kommer att kunna vinna några av utmärkelserna under kvällen. OS i Vancouver gav ju otroliga framgångar.
Ni som inte röstat på Jerringpriset kan ju passa på att göra det. Vad ni röstar på lägger jag mig inte i, men det vore ju kul om stafettlaget kunde vara en av toppkandidaterna.
Ha det gott allihopa!
Skidhälsningar
Anders Södergren

Dela på Facebook Dela på Twitter

Tidigare blogginlägg
Senaste i gästboken
Team Anders Södergren
Det är roligt att så många är in och läser på hemsidan.
Jag ska försöka att uppdatera den så ofta jag hinner.

Jätteskoj med alla mejl med uppmuntran och funderingar mm.
Jag svarar så fort jag får tid.

Med vänliga hälsningar