Start  |  Blogg  |  Bilder  |  Historia  |  Profil  |  Sponsorer  |  Gästbok  |  Autografer

Skidbrak i Oberhof

Publicerad: 1 januari 2011 Kl.22:45

Tour de ski 2010/2011 har startat och har väl inte precis gått som jag hade tänkt mig. Dagens scenario har jag aldrig varit med om tidigare och det är ju inte precis precis det bästa att råka ut för det på ett tourlopp. Jag kommer att bli påmind om det varje lopp som återstår av touren. Men nu får jag väl först och främst sikta in mig på att göra bra enskilda lopp och se hur långt det räcker i slutändan.

Uppladdningen har inte heller varit den bästa. Efter La Clusaz för ett par veckor sedan då det verkligen började svara i kroppen igen efter flera månader med sviktande form, så fick jag en lättare förkylning som gjorde att jag inte kunde träna nåt över julen och jag fick åka till touren utan ett riktigt träningspass på över en vecka.
Första tävlingsdagen blev inte helt oväntat lite trög för min del, men prologen brukar inte vara så avgörande tidsmässigt. Dagens lopp brukar kunna komprimera ihop fältet rätt ordentligt, vilket det också gjorde. Jag gick ut i ganska lugnt tempo och närmade mig klungan sakta men säkert, men i slutet av tredje varvet hände det som inte får hända. Jag hörde ett knak och kände direkt att nåt var fel. Skidan var helt av. Det var riktigt frustrerande att behöva släpa sig fram på en skida och se konkurenterna flyga iväg. Hade faktiskt tankar på att ge upp touren ett tag, men jag behöver lite fler race. Fick tillslut en ny skida och kunde fullfölja loppet, men tiden rann iväg snabbt och det blir tufft att plocka in så mycket. Gissa om jag var frustrerad efteråt. Tycker i alla fall att formen kändes bättre än igår.
Imorgon är det klassisk sprint och på måndag Pursuit i Oberstdorf. Sprinten blir en bonus om jag går vidare, men pursuiten ser jag fram emot. Blir också spännande med 30km jaktstart i Toblach. Kanske går att hämta in lite där.

Ha ett riktigt gott nytt år
Skidhälsningar
Anders Södergren

Dela på Facebook Dela på Twitter

Tidigare blogginlägg
Senaste i gästboken
Team Anders Södergren
Det är roligt att så många är in och läser på hemsidan.
Jag ska försöka att uppdatera den så ofta jag hinner.

Jätteskoj med alla mejl med uppmuntran och funderingar mm.
Jag svarar så fort jag får tid.

Med vänliga hälsningar