Start  |  Blogg  |  Bilder  |  Historia  |  Profil  |  Sponsorer  |  Gästbok  |  Autografer

Sviktande form och wc premiär i Gällivare

Publicerad: 18 november 2010 Kl.19:59

Äntligen slut på den tunga grundträningen och dags att ge sig in hetluften igen. En ny säsong i världscupcirkusen startar och det är alltid lika spännande att se om det är några nya stjärnor i antågande eller om sommarträningen gett resultat. Frågetecken som kanske rätats ut efter helgen.

Idag änlände vi med vårt Ski Force One till ett minst sagt kylslaget Gällivare. Kvicksilvret visade 23 minusgrader och det bet i ordentligt i kinderna. Som tur är visar prognosen på varmare väder i helgen. Gränsen för tävling är -20 grader.


Kanske skidpremiär för Julia i vinter? Njuter av första snön på flatruet i slutet av september

Premiären i mitt favoritställe Bruksvallarna blev inte riktigt som jag tänkt mig. När jag vaknade på morgonen kändes det som jag festat hela natten. Jag var trött, hade dålig aptit och var allmänt seg. Det präglade också loppet. Det som ändå var positivt var att på sista varvet började det helt plötsligt lossna och kännas betydligt bättre. Jag kunde börja åka fortare och tekniskt bättre. Den känslan tar jag med mig till Gällivare.
Min form har varit ganska dålig i höst, så skulle ett skapligt resultat i helgen betyda mycket för självförtroendet på kommande tävlingar. Men jag drar väl inte allt för stora växlar över helgens resultat. Skulle vara skoj om vi kunde upprepa stafettinsatsen från Vancouver.

För svensk del tycker jag att det ser riktigt bra ut. Det finns stora möjligheter att vi får uppleva samma fantastiska start som säsongen 08/09 där Charlotte och Marcus fullbordade dubbeln. Båda har visat strålande form på slutet och med trycket från hemmapubliken i ryggen tror jag på ett liknande scenario. Johan och Daniel har också visat sig riktigt starka på träningen. Daniel som många sett som en riktig klassisk specialist har i år tagit ett stort kliv framåt i skate och jag skulle inte bli förvånad om han är topp tio på lördag.
Slå på teven eller kom och heja fram oss live i Gällivare i helgen.

Skidhälsningar
Ander Södergren

Dela på Facebook Dela på Twitter

Tidigare blogginlägg
Senaste i gästboken
Team Anders Södergren
Det är roligt att så många är in och läser på hemsidan.
Jag ska försöka att uppdatera den så ofta jag hinner.

Jätteskoj med alla mejl med uppmuntran och funderingar mm.
Jag svarar så fort jag får tid.

Med vänliga hälsningar