Start  |  Blogg  |  Bilder  |  Historia  |  Profil  |  Sponsorer  |  Gästbok  |  Autografer

Nu har jag en "riktig" medalj"

Publicerad: 24 juni 2010 Kl.11:08

"Nu får du en riktig medalj", sa kungen och log när jag var på slottet med Charlotte, Marcus, Daniel och Johan. Visst, det kändes högtidligt när vårt statsöverhuvud delade ut sin egen utmärkelse.

Som jag skrivit tidigare bjöd vår skidintresserade kung ner oss OS-guldmedaljörer till Stockholms slott.
Det blev ett minne för livet, det också!
Vi kände alla tacksamhet för att kungen ville uppvakta oss. Det är ju inte varje dag man får vara med om något sådant stort.
Midsommar är här och jag känner stor tillfredställelse med det som uträttats i träningsväg sedan Orsa-lägret.
83 bokförda timmar i träningsdagboken sista fyraveckorsperioden! Det mycket bra. Att få bygga en stabil grund från tidig sommar är viktigt. I fjol hamnade jag långt efter planeringen och hann med nöd och näppe komma i form till OS.
Känslan av att få vara frisk och hel stärker mig enormt. Nu är jag stark i både kropp och själ och tycker att jag är med i matchen på ett sätt som jag inte varit de sista åren. Motivationen är på topp och helheten med träning och familjeliv är kanon!
Julia har börjat krypa, hon utvecklas för varje dag och det är en upplevelse att följa henne hela tiden. Det gör mig glad och harmonisk.
Midsommar firar jag i Meråker. Ska delta i Tour de Tröndelag fredag och lördag. Återstår om det blir en tävling med rullskidor-skidor eller bara rullskidor. Det protesteras visst från renskötarhåll om att skidtävling på fjället kan störa renarna men det senaste jag hörde var att det blir av. Kul!
Hur som helst tar jag resan som ett led i träningen, att få blåsa på i tävlingstempo och möta motstånd.
Sparringen på hemmaplan är bra. Merparten av de 83 timmarna jag redovisat har jag haft sällskap av Mathias Fredriksson. Jag har även guidat Charlotte Kalla på några nya träningsstråk och tävlat mot Johan Olsson i löpning.
Johan är en lätt och spänstig karl. Milloppet i Sollefteå, på en relativt flack bana, blev en liten uppvisning av Johan som satte dit mig rejält. Han kom tvåa och jag femma. Mitt löpsteg är inte vad det varit…behöver nog springa fler tävlingar för att hitta rytmen. Men jag är nöjd ändå. Innan tävlingen hade jag kört väldigt hårt i flera dagar.
På söndag reser jag till Torsby för säsongens andra träningsläger. Det blir fem dagar i tunneln, på Hovfjället och Tosseberget. Skönt. På fredag nästa vecka reser landslaget till Hudiksvall för en weekend med träning, tävling och jippon.
Sedan…kan det bli Bruksvallarna och lite sommar i Härliga Härjedalen.

Ha en skön midsommar
Hörs snart
Skidhälsningar
Anders Södergren

Dela på Facebook Dela på Twitter

Tidigare blogginlägg
Senaste i gästboken
Team Anders Södergren
Det är roligt att så många är in och läser på hemsidan.
Jag ska försöka att uppdatera den så ofta jag hinner.

Jätteskoj med alla mejl med uppmuntran och funderingar mm.
Jag svarar så fort jag får tid.

Med vänliga hälsningar