Start  |  Blogg  |  Bilder  |  Historia  |  Profil  |  Sponsorer  |  G√§stbok  |  Autografer

Bromsolja i systemet

Publicerad: 29 september 2008 Kl.21:47

Nu har det varit motbacke ett tag. Jag försöker och försöker, men kroppen svarar inte som den ska. Det är helt enkelt nåt skit i systemet som måste ut!


Innan Ramsau-lägret fick jag vila en vecka. Förkyld. Då tyckte jag inte att det gjorde något. Veckan i Bruksvallarna slet hårt. Det kändes faktiskt skönt att få ta igen sig och ladda batterierna efter att hamnat i källaren.

Uppstarten gick helt okej. Första delen i Ramsau också. Sedan gick det nedåt. Jag blev seg och avbröt lägret två dagar innan laget åkte hem.

Jag har tränat, men inte på långa vägar så som jag önskat. Framstegen har förbytts mot nya bakslag. Så fort jag kör hårt, tar i rejält och pressar kroppen, reagerar kroppen negativt dagen efter.
Det blir att ta det lugnt igen och igen.
Tyvärr.

Nej, det är ingen kris. Jag tänker inte bryta ihop än. Men jag vill ha svar på en del frågor. I morgon (tisdag) går jag till Östersunds sjukhus och tar prover. Kontrollresultaten där rapporterar jag till min gode vän, doktor Ulrich Giesler.

Dr Ulrich bor och jobbar i Köpenhamn. Han känner mig gott och kanske kan hjälpa mig ur den här svackan med någon dunderkur eller behandling. Jag har tagit en penicillinkur för att om möjligt tvinga ur bromsoljan ur kroppen. Dock utan resultat.

Jag hoppas förstås kunna hänga med landslaget till Les Diablerets den 7 oktober. Men som det känns idag är det ingen idé. Ska jag ner och träna på hög höjd krävs det att kroppen känns hundra.

I helgen var jag till Oslo för att närvara på dop. Thomas och Rönnaug Schei Alsgaards dotter fick namnet Maria Schei Alsgaard. En fin stund! Högtidligt och vackert!
Passade även på att träna ett pass med Thomas, som fortfarande är en sparringpartner som heter duga. Inte minst när man själv är lite tung i steget.

Har vistats i Bruksvallarna en del på sistone. Höstfärgerna, luften och miljön har hållit humöret uppe. Jag håller alltså igång. Även om kvaliteten inte är vad den borde vara den här årstiden på året. Men så här är livet som elitidrottare. Ibland är det uppåt, allt går som på räls och resultat uppnås både på träning och tävling. Ibland är det uppförsbacke, tufft, sjukdomar och bakslag. Då är det viktigt att inte deppa ihop, att låta tiden ha sin gång och få ordning på kroppen en gång för alla. En psykisk utmaning, som jag tänker vinna.
I grunden är jag mycket bra tränad.
Någon vecka i diket får jag ta, bara jag är på banan igen i god tid innan det drar ihop sig till säsongspremiär.
Vi hörs snart
Skidhälsningar
Anders Södergren

Dela på Facebook Dela på Twitter

Tidigare blogginlägg
Senaste i gästboken
Team Anders Södergren
Det är roligt att så många är in och läser på hemsidan.
Jag ska försöka att uppdatera den så ofta jag hinner.

Jätteskoj med alla mejl med uppmuntran och funderingar mm.
Jag svarar så fort jag får tid.

Med vänliga hälsningar