Start  |  Blogg  |  Bilder  |  Historia  |  Profil  |  Sponsorer  |  Gästbok  |  Autografer

En ljuvlig semestervecka

Publicerad: 2 juni 2007 Kl.13:47

Sol, bad och mysiga strandpromenader med Lisa på den turkiska turistorten Side var precis vad jag behövde inför tisdagens upptaktsläger med längdlandslaget i Sollefteå.
Nu är jag redo för hårdkörning!

Som i vilket jobb som helst är det ibland skönt med lite semester, att bara koppla av och rå om sina nära och kära. Att ladda batterierna och sedan längta tillbaka till vardagen som i mitt fall betyder träning, träning och åter träning.
Efter en turbulent vår med många turer kring landslagets nya organisation var det därför extra skönt att ta med sin blivande fru till det turkiska semesterparadiset. Vi låg och lapade sol på playan, dök i det ljummiga vattnet och bara njöt av tillvaron.
Det var 30-35 grader varmt och helt underbart.
Jag älskar sommaren, en ljuvlig årstid. Nu fick jag en vecka i solen medan vädret var ostadigt hemma i Sverige. Det kändes som en extra bonus.
Träning?
Nja, jag tog mig en löprunda varje morgon, tidigt i ottan, innan den tropiska hettan etablerade sig över Side. Men annars var det en rekreationsvecka. Fri från förpliktelser, träning och andra måsten.
Hundarna Nils och Alfons fick samtidigt sin egen ferie hos farsan i Bruksvallarna. Därmed hade han tre hundar att hålla reda på. Hans egen ”sambo” Tuffa ville tydligen också ut på lite äventyr. En dag slet sig Tuffa och försvann ner mot byn. Farsan letade och letade och tiden gick. Plötsligt dök Tuffa upp, i framsätet på en lokal ”taxi”. Enligt uppgift såg hon väldigt glad och tillfreds ut.
Husse kunde dra en lättnadens suck.
Rymlingen var återfunnen!
Så fint att folket ställer upp för varandra i Bruksvallarna.
Sedan en vecka tillbaka är jag i träning igen. Två pass om dagen. Motivationen är den rätta och glädjen tillbaka.
Jag lägger grunden nu, med mycket mängdträning. Som närmaste rådgivare har jag det gamla skickliga radarparet Mattias Persson och Ola Rawald, som tidigare bildade ett framgångsrikt tränarteam i längdlandslaget under Per Erik ”Peken” Rönnestrands ledning.
Mattias och Ola är mina bästa bollplank. Dom känner mig mycket bra och vet hur jag reagerar på olika typer av träning. Vi håller nu på att se över detaljer i min träning som kan förbättras, korrigeras och utvecklas.
För mig känns det tryggt att ha Mattias och Ola som bollplank. Jag kan lita på dem till hundra procent.
Landslaget?
Vi samlas på tisdag i Sollefteå. Det blir herrarnas första läger. Det är bra att vi får komma igång och att landslagsledningen får en möjlighet att i lugn och ro ge en total bild över hur organisationen kommer att se ut i vinter.
Vilka ska till exempel valla våra skidor?
Jag har hela tiden sagt att jag utgår ifrån att det blir bra. Med det menar jag att landslagets förutsättningar att kunna konkurrera mot världseliten inte försämras jämfört med tidigare säsonger.
Vi hörs snart
Skidhälsningar
Anders Södergren
Dela på Facebook Dela på Twitter

Tidigare blogginlägg
Senaste i gästboken
Team Anders Södergren
Det är roligt att så många är in och läser på hemsidan.
Jag ska försöka att uppdatera den så ofta jag hinner.

Jätteskoj med alla mejl med uppmuntran och funderingar mm.
Jag svarar så fort jag får tid.

Med vänliga hälsningar